Info

Boogie aka. André Morgner je porijeklom iz Ore Mountains (Istočna Njemačka), a kao grafiti umjetnik radi od 1999. godine. Svoje prve grafite naslikao je 1994. godine na starom željezničkom kolodvoru svog rodnog grada i od danas se fokusirao na bojanje svog okoliša. Nakon pohađanja grafičke škole u Dresdenu (GER), bio je jedan od pionira u zemljama njemačkog govornog područja, da bi na kraju otvorio tvrtku za komercijalnu izradu murala. Otprilike u isto vrijeme osnovao je SML Crew s nekolicinom nadarenih i grafiti orijentiranih pratitelja koji je i danas međunarodno aktivan. Ali raditi kao običan pružatelj usluga nije ono što je Boogie želio trajno raditi. Tako je 2003. godine odlučio započeti akademski studij komunikacijskog dizajna na Sveučilištu primijenjene znanosti u Wiesbadenu (GER). Tamo je upoznao je studente koji su bili oduševljeni grafitima, tako da ga je ovaj oblik umjetnosti pratio tijekom studija. U ovoj fazi njegova života odvijale su se prve manje izložbe u njegovom lokalnom okruženju.

Boogie je 2009. godine središte svog života preselio u Švicarsku. U Baselu su ga upoznali Dare i Smash koji su ga fascinirali na način na koji su odlučili ići svojom umjetnošću. Kroz galeriju Colab u Weil am Rhein (GER) Boogie je dobio priliku izložiti svoje prve radove. Uslijedile su prve nacionalne i međunarodne skupne izložbe, poput Hallenkunsta u Chemnitzu (GER) 2014. godine. Njegov prvi samostalni nastup u Švicarskoj pratio je još jedan samostalni nastup u galeriji LaGrille u Yverdonu (CH), što je za Boogiea bio veliki uspjeh. Nakon što je donio odluku da bude aktivniji u svijetu društvenih medija, njegovo je ime postalo međunarodno poznatije i zapaženije. Pozivi na događaje poput ONO’UU Graffiti Festival na Tahitiju 2015. godine, Roskilde Festival u Copenhagenu ili Streetfire Festival u Moskvi. To je bilo vrijeme kada je Boogie postao član svjetski poznate TAD Crew.

Boogijev stil i rad je svjež, komičan i čist. Sebe vidi kao zabavljača i svojim čitljivim stilovima pronašao je način da svojim grafitima oduševi mnogo ljudi. A to mu, također, omogućava da zarađuje za život. Brendovi poput Googlea, Burton snowboarda ili BMW-a cijene njegovu profesionalnost i kreativnost i uživaju surađivati ​​s njim.

San tinejdžera iz planine Ore je još uvijek isti – ali tijekom godina je postajao sve veći.

Put koji je Boogie odlučio poduzeti je onaj koji također planira slijediti u budućnosti. Na svojoj listi još uvijek postoje razne zemlje u kojima bi želio naslikati ogromna djela kojima će izmamiti osmjehe na lica ljudi. Njegov je moto oduvijek bio: Radite jako – igrajte jače!