Info

Šumski je umjetničko ime Ivana Blažetića.

Šumski je ilustrator, muralist, slikar i kipar. Bez obzira na medij, njegovo djelo ima snažan narativni element. Umjetnost vidi kao sposobnost davanja osjećaja snage za prevladavanje naših strahova i povezivanje ljudi suosjećanjem i empatijom.

2011. godine magistrirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u svom rodnom gradu Rijeci. Njegova ga je fasciniranost pripovijedanjem dovela do posla nakon diplome u Riječkom kazalištu lutaka, gdje riječi i slike imaju sličan odnos kao u njegovom vlastitom radu. 2015. postaje članom HULU-a (Hrvatska udruga likovnih umjetnika).

Šumski je napravio naslovnice za izdavačke kuće elektroničke glazbe i radio je s bendom Crystal Fighters (UK) na brojnim video spotovima. Slika velike murale u javnim prostorima kako bi komunicirao i uspostavio novo razumijevanje naše povezanosti s prirodom. Njegovi se murali mogu vidjeti u Berlinu, Zagrebu, Trondheimu i drugim gradovima. Kao ilustrator radio je za Nike, New Scientist Magazine, Affinity Designer (iPad), GQ Magazine i Igapa, najvećeg dobavljača papira u E.U.

Njegove su ilustracije također izlagane u galerijama poput Factory Fifteen u Londonu i Urban Spree Gallery u Berlinu. Odrastao je u Rijeci u Hrvatskoj, a trenutno živi u Berlinu.