Info

Juandres Vera je rođen 8. travnja 1980. godine u Meksiku, Monterrey.

Od ranih dana pokazivao je ukus i izvanredne sposobnosti za crtanje tema, kao što su životinje, pejzaži, stripovi i crtići.

Studirao je na Bachelor of Visual Arts s naglaskom na snimatelja umjetnosti. Na početku studija i usporedno s Akademijom, sudjelovao je na natjecanjima uličnog slikanja, pokazujući svoj talent za slikarski žanr relizma i tako je osvojio prve dvije nagrade u dva uzastopna izdanja.

Privremeno je napustio studij posvećujući se isključivo slikanju dekorativnih murala tijekom 4 godine. Nakon završetka Bachelor stupnja, počeo je raditi u svom studiju slikanja na stalku, seriju djela isnspiriranih na urbanom javnom prijevozu koristeći akrilnu boju na vinilu. Juandres trenutno živi u Leonu, Meksiko.

Web – facebook.com/juandresvera | juandresvera.com

Projekti

Od tada koristi realizam kao alat za rješavanje različitih problema kao što su život, religija, politika… kroz korištenje vizualnih retoričkih figura kao što su metafore, alegorije i analogije između ostalog.

Njegov rad je bio izložen u muzejima i galerijama u gradovima kao što su Monterrey, Guanajuato i Durango, Pariz  i New York.

Osim ovoga, Juandres Vera je dobio nekoliko nagrada za urbane umjetničke projekte, kao što su privremeni i stalni murali u dvodimenzionalnom načinu i anamorfnom načinu (3D) u zemljama kao što su SAD, Velika Britanija, Italija, Njemačka, Nizozemska, Belgija, Tajland, Dubai…

O VukovARTu

Juandres Vera 3D Street Artist - MEKSIKO

VukovART

O lokaciji i Verinoj slici