Info

Kerim Mušanović je bosanskohercegovački akademski slikar. Po završetku srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, nastavlja odsjek slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje stječe diplomu 2015., a magistar likovnih umjetnosti postaje 2017.

Svoju karijeru kao street artist započinje 2012. kada osvaja prvu nagradu u Sarajevu u uličnom 3D slikanju, također je dobitnik mnogih nagrada i priznanja za svoja umjetnička ostvarenja.

Kerimovo umjetničko stvaralaštvo odiše oslikavanjem životinjskog svijeta i prirode. Treća dimenzija Kerimovih slika krasi brojne festivale, također se ističe da je 2015. sudjelovao na oslikavanju najveće 3D anamorfne slike za Ginesovu knjigu rekorda na Floridi.

Sudjeluje i u projektima oslikavanja murala širom svijeta, među kojima je i mural slikan za izložbu u bunkeru II. svjetskog rata u Krefeldu, Njemačka.

Murali i 3D slike Kerima Mušanovića mogu se pogledati u muzejima optičkih iluzija u Los Angelesu i Sarajevu. Danas je jedini aktivni 3D anamorfni ulični umjetnik u Bosni i Hercegovini.