Info

Lonac je hrvatski slikar koji je stekao priznanje svojom majstorskom tehnikom spreja i fotorealističnim muralima. Kao školovan slikar pod jakim je utjecajem klasične umjetnosti, koja je primjetna u njegovom radu. Od stvaranja referentne fotografije, pripremajući zid, dodajući najfinije konačne detalje, svakom djelu pristupa apsolutnom predanošću.

Vrlo skladni u izvedbi i vrlo skladni kompozicijom, njegove su murali gotovo isključivo rađeni sprejom. Često bazirani na osobnim uspomenama ili promatranju, pod utjecajem su kulture skejtborda, stripova, grafita, filmova, glazbe i društvenih pitanja. Uz dominirajuće realističke slike, djela često sadrže nadrealne, čestoo ponavljajuće elemente.

Neprestano nastojeći poboljšati svoju već impresivnu tehniku, neprestano se tjera zahtjevnijim slikama i neobičnim konceptima. Iako poznat u regiji i na međunarodnoj sceni, Lonac još uvijek uživa u samostalnim, često i ilegalnim projektima, održavajući duh istinskog uličnog umjetnika živim. Živeći i radeći u Zagrebu, radio je mnogo djela oko rodnog grada, ali je radio i u Velikoj Britaniji, Italiji, Bosni i Hercegovini, Švicarskoj, SAD-u i Kini.