Info

Ricky je priučeni umjetnik rođen u Johannesburgu u Južnoafričkoje republici 1984. godine. Živio je i radio u Cape Townu, a zatim se preselio u Los Angeles 2016. kako bi studirao klasično slikanje. Poznat je po velikim muralima koji se mogu vidjeti u gradovima diljem svijeta, od New Yorka, preko Istanbula, do Madagaskara i Kathmandua.

Ricky je inspiriran iskustvima meditacije i Buddhist Dharma (zakoni prirode) i stoga njegova djela istražuju prirodu nondualizma i međupovezanosti fokusirajući se na naglasak društvenih problema i univerzalne istine. Njegova namjera je muralima stvori umjetničko djelo koje je povezano s ljudima i mjestom u kojem slika.

Ricky je počeo raditi samo na slikanju u 2014. godini, a 2015. godine je imao prvu samostalnu izložbu. Prije toga je bio fokusiran na terapijski i kreativni aktivizam.

Njegova studijska djela su postala antiteza njegovih javnih murala što mu je omogućavalo više meditativno okruženje za kreaciju i dublje istraživanje vlastitih ideja bez kompromisa.

Ponekad su mu djela apstraktna i nekostruirana, a nekad direktna i didaktična; spajajući dvije slike zajedno uz naznačen poetski tekst stvarajući zajedništvo između sanjivih priča.

Web –

O VukovART-u

Ricky Lee Gordon 3D Street Artist - JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA (JAR)

Radovi