Info

WD (Wild Drawing) je rođen i odrastao na Baliju u Indoneziji i diplomirao je likovnu i primijenjenu umjetnost. Počeo je kao ulični umjetnik 2000. godine i od tog vremena većinu vremena provodi na ulici, iako nikada nije prestao raditi u svom studiju. Održavao je samostalne izložbe i sudjelovao na skupnim izložbama i festivalima grafita/street arta u Aziji, Europi i Americi. Nadalje, njegov rad je prikazan u knjigama za Street Art na globalnoj razini.

Njegova kulturna pozadina Istoka i Zapada je kombinirana na jedinstven način koji njegov stil čini prepoznatljivim. Usredotočuje se na velike murale koji se u osnovi ostvaruju pomoću valjka i akrilnih boja. WD je uvijek u interakciji s mjestom na kojem radi, ugrađujući različite elemente u svoje djelo, tako da postoji sklad između murala i mjesta na kojem je nastao. Njegovo djelo koje je realistične tehnike, uglavnom anamorfne, pod utjecajem je stripova, grafičkih romana i fantastične umjetnosti dok ga inspiriraju društveni fenomeni, životni stil, umjetnost ili priroda.

Ono što voli oko Street Arta je sloboda izražavanja i činjenica da je Street Art slobodno dostupan svima bez socijalnih, ekonomskih, kulturnih ili drugih ograničenja. Štoviše, kroz svoju umjetnost ima priliku govoriti o velikom pitanju ponovnog prisvajanja javnog prostora. Ti aspekti nadmašuju prolaznu prirodu njegove umjetnosti. Naposljetku, da je bio zainteresiran za radove koji stoje na kušnji vremena, on bi radio samo slike na platnu. WD ima sjedište u Ateni, u Grčkoj.