Umjetnica koja je sudjelovala na prošlogodišnjem Vukovart-u u posljednje vrijeme stvara murale poznatih osoba i filmskih likova u Londonu što su popratili i mnogi mediji. Donosimo razgovor sa – Zabou.

Vukovar si posjetila prvi puta 2019. godine. Kakva su bila tvoja očekivanja i kako si se osjećala na Vukovart-u prošle godine?

Ne mogu se sjetiti da sam imala nekakva očekivanja prije dolaska u Vukovar, ali sam bila uzbuđena zbog projekta od prvog dana. Provela sam se izvrsno, sve koje sam upoznala su bili odlični (umjetnici, lokalno stanovništvo i ekipa festivala), osjećala sam se kao kod kuće. Grad mi se jako svidio, pogotovo lokacija kraj dunava, gdje sam slikala, bilo je tako mirno.

Gdje si slikala prošle godine? Koji su ti bili najveći projekti?

Prošle godine sam slikala na brojnim mjestima: Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska… i najdalje: Haiti!

Koliko je vremena potrebno za pripremu djela koje radiš? Jer smo vidjeli da voliš istražiti mjesto na kojem slikaš!

Za svaki projekt obično uzmem nekoliko dana za pripremu – organizacija, istraživanje, dizajniranje… uvijek dođem spremna na lokaciju i onda – samo slikam!

Kako se nosiš s cijelom situacijom oko korone? Utječe li na tvoj posao?

Da, utječe. Korona situacija utječe na brojne umjetnike i na kulturnu industriju. Moj posao jako ovisi o putovanjima tako da su mnogi događaji i projekti otkazani. Situacija je neizvjesna i teško je planirati. U međuvremenu sam bila izolirana dva mjeseca i slikala platna i skice kod kuće, a sada ću ponovo polako početi oslikavati zidove.

Kad te ponovo možemo vidjeti u Vukovaru?

Nadala sam se 2020., ali ćemo morati odgoditi za 2021. 🙂

Hvala Zabou, a njene radove možete vidjeti i pratiti na web stranici zabou.me!