Un, dos, tres – Juandres! Umjetnik koji je sudjelovao na prvom izdanju Vukovart-a, još 2017. godine. – Juandres Vera

Pamtimo te po prvom izdanju Vukovart-a i performansu sa svojim djelom Bloomorphosis. Kako si se osjećao u Vukovaru tada?

Bio sam sretan što sam imao podršku Vukovart-a za takvu izvedbu, novom tehnikom, kojom još nisam radio. Također, bio mi je to prvi posjet Vukovaru. Bilo je odlično iskustvo, a organizatori i domaćini su bili ljubazni i zabavni.

Kad si počeo s anamorfozom i radiš li samo 3D slike?

S anamorfozom sam počeo prije 12 godina. Uglavnom slikam 3D slike, ali ne samo to. Nekad radim na platnima u svom studiju.

Gdje si stvarao posljednjih nekoliko godina? Koji su ti bili najveći projekti?

Posljednjih nekoliko godina sam uglavnom slikao u Meksiku. A od najvećih projekata… mural za Formulu 1 i dva djela za Lester for the Bring the Paint Festival.

Koliko ti vremena treba za pripremu takvih slika? Koliko smo vidjeli, istražuješ puno područje na kojem slikaš prije samog slikanja.

Obično postoje dvije faze pripreme. Jedna je prije dolaska. Uključuje gotovo svo vrijeme što imam za pitanja organizatora o festivalu, gradu, domenzijama površina, temi i sl. Ova faza može trajati tjednima, čak mjesecima. Druga faza počinje po dolasku i upoznavanju s radnom površinom, te postavljanjem određenih oznaka za proces izvedbe. Taj dio traje dan do dva prije početka slikanja.

Putuješ puno zbog posla. Predstavlja li ti to napor, ili uživaš u putovanjima?

Uživam puno u tome! Nekad postane napornije, kad putuješ na niz projekata u nizu kojima su pokriveni samo putni troškovi, jer moram kod kuće platiti račune… ha ha…

Kako se nosiš s cijelom korona situacijom? Utječe li na posao koji radiš?

Utječe dosta budući da je dosta festivala, na kojima radim, otkazano zbog ove situacije. S druge strane, imam puno više vremena na rad u svom studiju.

Kad se ponovo vidimo u Vukovaru? 🙂

Veselim se ponovnom dolasku u Vukovar, prije ili kasnije! 🙂

PPD Talks powered by: