Info

Eduardo je rođen u Argentini, u gradu Rosario. Njegova djela, stvorena za interakciju s javnosti, proputovala su cijei svijet: od New Yorka do Rima, kroz Meksiko i Tokyo.

Nakon što se odvažio na  nekoliko karijera na fakultetima koje je napustio, sve je sazrelo nakon treće godine, kada je odlučio istraživati i u tajnosti bojati zidove tijekom noći. Tada nije znao za kulturu grafita, ali je crtanje bilo instinktivno. Cilj bio biti britak, drzak i izrugljiv.

1990 se preselio u Rim, gdje je bio nemiran i gdje ga je počelo privlačiti ono što je volio. Našao je dječje idole: listove knjige umjetnosti iz kućne knjižnice, ali oni su sada bili živi! Djela Tintoretta, Caravaggia, Veronessea… obilježili su ga zauvijek.

Projekti

Pristupio je uličnim slikarima u Rimu, Madonarima, formirajući grupu prijatelja slikara čiji je način života barem malo nalikovao onome što se nekad zvalo životom umjetnika. Uvijek je osjećao određeno nezadovoljstvo prema službenim kulturnim kanalima, po svojoj estetici, obično izgubljenim i praznim, a njegov interes za urbanu umjetnost je porasla tijekom talijanskog putovanja.

To razdoblje avanture i istraživanja je došlo do kraja i 1996. je odlučio preseliti u Španjolsku. Nakon nastavka, kroz neko vrijeme, više tradicionalnih formata, mogućnosti da koristi određena znanja stečenih tijekom akademskog obrazovanja su rasle.

Tako je počeo njegov odnos s anamorfozom, tehnikom koja se koristi da prikrije ili posebno usmjeri pozornost na nešto. Promatrač je prisiljen optičku iluziju shvatiti svoj obrazac kako bi dešifrirao poruku. Ovi eksperimenti su zatim postali način prikazivanja stanje postojanja ili socijalne situacije, pokušavajući dati djelu narativni smisao, ne samo vizualni efekt.

O VukovARTu

Eduardo Relero 3D Street Artist - Argentina

VukovART

O lokaciji i Relerovoj slici